Woensdag 22 april

22-04-2020

Goedemorgen, leuk dat je weer op zoek bent naar nieuwe ideeën om thuis te doen. Deel deze pagina vooral met vrienden, vriendinnen en buren! Veel plezier vandaag!

2-4 jaar 

 • Kaboutersoep. Wat heb je nodig? Een emmer, een outfit die vies mag worden, spullen uit de natuur bijvoorbeeld blaadjes, takjes en aarde, kommetjes en een soeplepel. Wat ga je doen? Verzamel eerst alle ingrediënten voor de kaboutersoep, gooi ze hierna in de emmer en roeren maar. Daar wordt een heerlijk soepje gemaakt!
 • Knutsel een slak. In de lente laten ook slakken zich steeds meer zien. Knutsel er zelf ééntje. Dit kan door goed naar de onderstaande afbeelding te kijken en deze na te maken. Natuurlijk kan jouw peuter een veel mooier huisje voor de slak maken, veel plezier.
 • Liedje boekfiets. De boekfiets is een super leuk initiatief, nu heeft Roel ook een super leuk filmpje gemaakt over een krokodil die wel een kindje zou lusten. Erg leuk om mee te dansen, en het wordt stap voor stap uitgelegd.

4-6 jaar 

 • Spinnenweb maken. Wat heb je nodig? Een bol wol en een hoop bomen bij elkaar. Heb je geen bomen in de buurt? Gebruik dan tuinstoelen of iets anders. Wat ga je doen? Maak een reuze spinnenweb, pak de bol wol en gooi hem naar de volgende boom. Loop naar de boom toe, en wikkel hem er omheen. Gooi hierna naar de volgende boom. Ga zo even door en je spinnenweb is af!
 • Natuurschilderij. De natuur heeft zoveel moois, je wilt het het liefst allemaal bij elkaar zien. Wat heb je nodig? Allemaal mooie dingen uit de natuur. Wat ga je doen? Verzamel de mooie dingen uit de natuur en leg deze op een plek zonder wind. Verplaats de spullen net zo lang tot je tevreden bent. Je kan iets namaken, of abstracte kunst maken, dit laatste betekent dat het niet echt iets voorstelt, maar gewoon mooi is.
 • Muziek maken met het liedje. Ik kwam langs een super leuk liedje wat ik wel met jullie moest delen. Klik hier om bij het liedje Leve de zeppelin te komen. Bij elke zin verdwijnt er één woord, namelijk het woord waar een beweging bij wordt gemaakt. Nog leuker, pak of maak zelf een instrument en speel gezellig mee!

6-8 jaar 

 • Wolkenfantasie. Wat heb je nodig? Wolken, (hopelijk zijn die er vandaag!) een handdoek en je eigen fantasie. Wat ga je doen? Zoek een lekker plekje buiten waar je de wolken kan zien. Leg je handdoek neer en kijk omhoog. Welke figuren zie jij allemaal?
 • Bubblesnake maken. Wat heb je nodig? Een lege plastic fles, een mesje, een washandje, vaatdoek of ander stuk stof, een teiltje water, elastiek die om de fles past en afwasmiddel. Wat ga je doen? Snijd de onderkant van de fles eraf, zodat je het tuutje aan de bovenkant wel houd! Bind hierna de washand (of iets anders) om de fles heen en maak het vast met een elastiekje. Meng hierna het afwasmiddel met het teiltje met water en doop je fles hierin. Blaas in het tuutje en tadaaa, je bubble-snake is klaar!
 • LessonUp. Op deze site staan altijd super veel leuke lessen of opdrachten die je thuis op je laptop of iPad kan doen. Deze gaat over plasticsoep en wat we daar tegen kunnen doen. Erg interessant. Kijk vooral even! 

8-12 jaar

 • Ontspannen door te luisteren. Even iets om lekker mee te ontspannen, want het leven is al druk genoeg. Zoek een rustig plekje buiten en leg je handdoek of een stoel neer. Ga lekker zitten, sluit je ogen en luister goed. Wat hoor je allemaal om je heen? Hoor je dieren? Lopen er mensen? Rijden er auto's? Of hoor je alleen het waaien van de wind?
 • IJsjes maken. Een echte favoriet zo op de warme dagen. Via deze link kom je op de site van Albert Heijn en vindt je allemaal recepten voor ijs. Heb je nu geen ijsjesvorm? Dan kan je ook bekers en vorken gebruiken! Eetsmakelijk!
 • Kidsweek.  Het is ook al bijna 4 en 5 mei, daarom deze interactieve presentatie over de oorlog en de bevrijding. Bekijk hem hier en doe mee. Er zijn nog meer lessen over dit onderwerp, die kan je ook nog doen!