Woensdag 23 december

22-12-2020

Enorm leuk dat je weer kijkt op dit blog om gave, gekke, stoere of kleurrijke activiteiten te verzamelen voor vandaag. Kies wat leuks uit en maak er een leuke dag van!

Voor de jongsten: 

  • Thuisbioscoop: Maak het donker in huis, kies een mooie film uit en zet wat lekkers op tafel. Er is niets mis met een middag helemaal niets doen.
  • Maak een memoryspel: Wat heb je nodig? Print het onderstaande PDF document 2 keer uit. Knip hierna de kaartjes uit. Als je een extra activiteit wilt, kan je de plaatjes ook nog gaan versieren. Plak hierna de plaatjes op karton zodat je er niet meer doorheen kan kijken. Heel veel speelplezier!
  • Een eierdoos vol kleur: Voor deze activiteit ga je er lekker op uit. Met een eierdoos vol met kleuren. De voorbereiding is om een lege eierdoos te zoeken en in elk vakje een kleur te verven. Dit is snel droog, dus kan kort van te voren. Dan ga je op pad. Onderweg kijk je goed welke kleuren je tegenkomt en zoek je de kleuren die in je eierdoos zitten. Misschien vind je wel meer spullen van dezelfde kleur.
  • Dierenliefde: Doe iets liefs voor een dier. Misschien heb je thuis een huisdier. Geef deze vandaag een extra knuffel, gewoon omdat hij het verdiend. Misschien heb je geen huisdier, doe dan wat liefs voor de dieren op straat. Je kan wat lekkers neerleggen voor de vogels of een pindaslinger maken.

Voor de oudsten:

  • Bak je eigen broodjes: Volg dit makkelijke, maar heerlijke recept om je eigen broodjes te bakken. Het is helemaal niet ingewikkeld en je eigen brood smaakt altijd lekkerder dan uit de supermarkt. Volg deze link om op een lekker recept uit te komen.
  • Maak een fietstocht: Ga samen met je ouders of als het mag met vrienden een rondje fietsen. Wat zie je allemaal onderweg? Je kan ook wat lekkere broodjes meenemen om onderweg op te eten.
  • Tekentalent: Nu je toch gezellig buiten bent; kijk eens goed naar de bomen om je heen. Denk je dat je ze kan natekenen? Pak pen en papier en ga aan de slag, kijk goed aan welke kant hoeveel takken zitten en teken ze na. Dit kan jij!
  • Foto's namaken: Heb je wel eens gekeken naar de foto's van toen jij klein was? Soms kijk je er heel gek of juist heel lief op. Kies een paar foto's uit en maak ze na. Kijk welke kleur shirt je aan had, welke broek en hoe je keek. Leg hierna de foto's naast elkaar. Zijn ze een beetje gelukt?