Woensdag 25 maart

25-03-2020

Goedemorgen! Weer een nieuwe dag om te vullen. Heel veel plezier vandaag en probeer op een goede manier toch even van het zonnetje te genieten. Voor jullie allemaal heb ik nog een leuke aanrader. Namelijk de Zappsport@home Workout met Nathan en Lavezzi Rutjes, te vinden op Youtube.

2-4 jaar

Ook voor jullie heb ik weer mijn best gedaan om leuke ideeën te verzinnen. Bekijk wat er bij jouw peuter past en maak er een gezellige dag van.

 • Peuteryoga. Ik kwam dit super leuke yoga filmpje tegen, leuk om samen met je peuter te doen, blijf je zelf ook een beetje fit :) Ik heb de link naar de playlist gedeeld, zodat je zelf een paar leuke oefeningen uit kan kiezen. https://www.youtube.com/playlist?list=PLkvyja2KhPmh1qIzZ_Oacnh_QNSdc2Qr
 • Goed voor de fijne motoriek: geef je peuter een paar elastieken en een blikje of ander voorwerp waar de elastieken omheen passen. Hoeveel elastieken passen er om het blikje heen?
 • Ballon hooghouden. Lukt het om in te schatten waar de ballon terechtkomt?

4-6 jaar

Goedemorgen! Hierbij weer wat activiteiten zodat je je niet hoeft te vervelen vandaag! Vandaag even geen thema, maar van alles wat :)

 • Drukkunst. Wat heb je nodig? Een plastic snijplank, karton of iets anders waarop je kunt verven, verf, een kwast en papier. Wat moet je doen? Verf het plankje of karton in met verf en druk deze omgekeerd op het papier. Wanneer je het plankje weghaalt zie je prachtige kunstwerken ontstaan.
 • Maak je eigen muziekinstrument met lege pakken, blikjes en elastieken. Dat zal er vast prachtig uit gaan zien.
 • Ga buiten bowlen, het is heel eenvoudig, verzamel een paar lege flessen, vul deze met water, doe de dop erop (of juist niet), pak een bal en rollen maar!
 • Nu we vandaag hebben geschilderd, is het ook leuk om de volgende aflevering van Huisje Boompje Beestje te zien. Het gaat over de primaire kleuren. https://schooltv.nl/video/huisje-boompje-beestje-rood-geel-blauw/#q=verf 

6-8 jaar

Hoi hoi, wat leuk dat je weer op zoek bent naar nieuwe activiteiten. Ik heb er weer een paar voor jullie bedacht. Maandag heb je misschien bloemen gedroogd, daar gaan we vandaag mee verder! Het thema is dan ook 'bloemen'

 • Bekijk je bloemen eens, zien ze er nog hetzelfde uit als voordat je ze geplukt en gedroogd had? Wat is er anders? Ik heb een paar leuke voorbeelden gevonden met wat je er nu mee kan doen, bekijk ze eens en misschien heb jij wel een veel leuker idee!

8-12 jaar

En ook voor jullie heb ik weer mijn best gedaan om een paar leuke activiteiten uit te zoeken. Bekijk ze eens en kijk ook zeker even terug naar de vorige dagen, misschien staat daar nog een leuke activiteit tussen!

 • Pak een felle lamp, wat karton, een schaar en een satéprikker. Plaats, met je ouders, de lamp voor een muur, knip mooie figuren uit het karton en plak ze op een stokje. Houd ze hierna tussen de lamp en de muur en maak fantastische schaduwspellen.
 • Ook de dansschool ligt nu stil, dus bij deze een leuk filmpje om thuis mee te doen.  https://www.youtube.com/watch?v=ba_OM6wORfs 
 • Maak je eigen disco, het leuke is, je kan ook samen dansen terwijl je die 1,5 meter afstand hebt. Je kan buiten muziek meenemen, let wel een beetje op de buurt, of thuis met je broers of zussen dansen.