Woensdag 27 januari

27-01-2021

Wat leuk dat je weer op mijn blog kijkt! Speciaal voor jou een overzicht met allemaal leuke activiteiten. Deze activiteiten hebben al eens online gestaan, maar zeker voor de jongsten is herhaling leuk!

Voor de jongsten 

  • Autobaan met schilderstape: Het mooie aan schilderstape is dat je het heel makkelijk weer ergens vanaf kan halen. Maak in huis een baan voor de auto's met schilderstape. Zo kunnen je kinderen met nieuw materiaal spelen en kun je daarna makkelijk samen opruimen.
  • Ballonnen plezier: Hoe leuk is het om een ballon op te blazen en hier allemaal activiteiten mee te doen. Houd de ballon hoog, sla de ballon over, tel hoe vaak je de ballon met je voet hoog kan houden en ga zo maar door.
  • Stempelen met een aardappel: Zoek samen een mooie aardappel uit. Vraag je ouders om hier een figuurtje in te snijden, bijvoorbeeld een rondje of een sterretje. Stempel het hierna in de verf en dan op het papier. Veel plezier!

Voor de oudsten

  • Stop - en door: Bij ons op scouting een echte favoriet, zet muziek op en stop deze af en toe. Wanneer de muziek stopt moet je als een standbeeld zo stil blijven staan. Lukt het jou?
  • Tekenen met woorden: Wist je dat je met woorden kan tekenen? Hieronder staat een voorbeeld van hoe je dit kan maken. Je kan dus de woorden gebruiken van het voorwerp dat je tekent en dan in de vorm zodat je bijvoorbeeld een vork tekent. Veel plezier!
  • Parcours in een doosje: Hiervoor heb je nodig: sterke lijm, schaar, stift, wc-rolletjes, een doos en een balletje. Wat ga je doen? Knip de wc-rolletjes door de helft. Schrijf hier de cijfers 1 tot 10 op. Dus op elke wc-rol 1 cijfer. Plak ze hierna vast op de doos, op de manier dat je het cijfer nog kan lezen. Laat dit even drogen. Hierna kan je het balletje door je parcours laten rollen. 
  • Knutselen met takken en vuilniszakken: Wat is er nu leuker dan iets knutselen wat je ook nog echt kan gebruiken? Maak een vlieger. Verzamel buiten takjes en knoop deze vast zodat je een kruis heb gemaakt. Maak hierna de vuilniszak eraan vast en een touwtje. Tada, ja vlieger is klaar. Nu kan je hem gaan uittesten.