Woensdag 29 april

29-04-2020

Een hele goedemorgen en wat leuk dat je weer op mijn blog kijkt! Vandaag weer een heel aantal ideeën om thuis te doen. Helaas regent het nog steeds, maar dat mag de pret niet drukken. Lees de ideeën eens door en ga ermee aan de slag, veel plezier!

 • Maak een stripverhaal. Pak een blaadje en verdeel deze in verschillende vakken. Verzin een leuk verhaal en teken dit in de vakjes. Mocht je geen inspiratie hebben, pak dan je favoriete leesboek uit de kast en teken dit verhaal in de vakjes. Hierna kan je hem nog mooi versieren. Vergeet ook niet de tekstwolkjes te maken.
 • Nagelsalon in huis. Je kan nu niet naar de nagelsalon. Maar de nagelsalon kan wel naar jullie komen. Zoek een rustig plekje in thuis, leg een krant neer en pak je favoriete nagellak uit de kast. Je kan ook allemaal figuurtjes maken. Op Youtube staan allemaal nagellak hacks.
 • Ouder-kind yoga. Er is ergens op de dag vast wel een momentje waar je samen kan relaxen. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande video van ouder-kind yoga en doe gezellig mee. Een leuke manier om te relaxen en samen te komen. 
 • Maak een woordzoeker. Puzzelen is een goede manier om de tijd te verdrijven. Maak daarom je eigen puzzel en wissel hem uit met iemand anders. Hoe maak je eigenlijk een woordzoeker? Verzin een paar woorden die je in je woordzoeker wilt hebben. Maak dan een raster, dit doe je door van boven naar beneden en van links naar rechts lijnen te trekken. Schrijf de letters van je woorden in de verschillende rasters. Let wel op dat ze aansluiten. Hierna vul je je raster op met andere, willekeurige letters. Schrijf de woorden die je moet zoeken onder de woordzoeker en wissel hem uit met iemand anders.
 • Verzin je eigen dansje. Van een leuk muziekje word ik altijd erg vrolijk, bij mij staat ook heel erg vaak muziek op. Stilzitten is dan alleen wel lastig, verzin daarom je eigen dansje op de favoriete muziek. Doe gewoon wat er in je op komt. Dansen dansen dansen maar!
 • Check je regenmeter. Gister stond er een regenmeter maken in het lijstje. Wanneer je dat gedaan hebt, kan je vandaag gaan meten hoeveel regen er is gevallen.
 • Okey vooruit, kies een leuke film uit. Speel hem hierna na :) Zoals hier eigenlijk al staat, kies een gezellige film uit en let goed op wie er allemaal in mee spelen. Kies een leuk stukje uit en speel deze na. Misschien moet je je fragment een paar keer terug kijken om het zo goed mogelijk na te spelen.
 • Schrijf een lief gedichtje. Ook leuk om te doen, maak een lief gedichtje en hang deze voor je raam. De mensen die in dit weer toch naar buiten moeten, hebben dan wat liefs om te lezen.
 • Maak een hindernisparcours. Zelfs binnen kan je je energie kwijt, maak parcours door het huis met verschillende opdrachten. Je kan dit parcours zo makkelijk of zo moeilijk maken als je zelf wilt.
 • Draai een dagje de regels om. Misschien is de dag al bijna voorbij wanneer je dit leest, gebruik het idee dan voor morgen. Het is vakantie, dus niets moet en alles mag, tenminste dat vind jij waarschijnlijk. Je ouders hebben vast nog wel een klusje liggen die je moet doen. Draai een dagje de regels om, maar daar hoort dan ook het hele pakket bij. Lukt het jullie als kinderen om het huishouden te draaien? Of is het toch beter als papa en/of mama de regels bepaalt?
 • Kleur samen een enorm grote kleurplaat. Kleuren is ook een leuke manier om de tijd te verdrijven. Wil je er een familieproject van maken? Kijk dan eens op blackposters.com/create/ om een enorm grote kleurplaat te maken. Je hebt er een afbeelding voor nodig die je dan upload, de site maakt hier een poster van, verspreidt over verschillende blaadjes.