Woensdag 3 februari

03-02-2021

Het hoge woord is eruit, de scholen gaan weer open! Dat betekent dat dit blog ook weer gaat stoppen. Helaas, maar dit blog staat nog wel even online, dus de ideeën zijn wel terug te vinden. Nu weer een overzicht van de leukste activiteiten tot nu toe. Veel plezier!

Voor de jongsten 

  • XXXL kunstwerk: Plak een paar grote vellen papier aan de achterkant aan elkaar, leg deze op de grond op een plastic kleed of een aantal vuilniszakken en maak met z'n allen een enorm schilderij. Dit kan met kwasten, maar het is nog leuker om met handen en voeten te verven.
  • Samen schoonmaken: Peuters en kleuters willen heel graag helpen en alles nadoen. Ga samen schoonmaken. Bijvoorbeeld afwassen of met een doekje poetsen. Super leuk!
  • Skittles regenboog: Wist je dat je een eigen regenboog in een bakje kan maken? Leg een bord klaar en laat je peuter of kleuter de skittles langs de rand van het bord leggen. Leg dezelfde kleuren niet naast elkaar. Schenk hierna lauw water voorzichtig in het midden van het bord tot de skittles net in het water liggen. Kijk nu wat er gebeurd!

Voor de oudsten

  • Krijten met tape: Ken je de schilderijen van Mondriaan? Hij tekent altijd met hele strakke lijnen. Deze schilderijen kan je ook met stoepkrijt maken. Vraag je ouders of ze tape hebben en plak hier een vierkant en allemaal lijnen mee. Hierna kan je de vakken inkleuren met stoepkrijt. Daarna haal je de lijnen weg en er zal een prachtig kunstwerk ontstaan.
  • Brief voor Opa en Oma: Opa en Oma kan je misschien minder vaak zien. Schrijf een mooie brief en stuur deze op. Helemaal op de ouderwetse manier. Super leuk om eens te doen. Misschien krijg je wel een brief terug.
  • Bouw een knikkerbaan: Zoek een plek in huis waar je een poosje kan bouwen zonder dat er mensen langs moeten of alles afgebroken moet worden. Maak een echte knikkerbaan. Dit kan je met lege wc-rollen of karton doen. Gebruik bijvoorbeeld een muur om iets tegenaan te plakken. Wel eerst even vragen aan papa of mama.