Woensdag 30 december

30-12-2020

  Wat leuk dat je weer op dit blog kijkt! De vakantie is helaas al bijna voorbij. Gelukkig heb je nog even te gaan tot het maandag is. Geniet nog even van deze dagen en kies een leuke activiteit van hieronder uit! 

  Voor de jongsten 

 • Klei een oliebol: Misschien heb je thuis klei liggen, dan is het helemaal simpel voorbereiden. Anders kan je via dit simpele 'recept' zelf klei maken.
 • Samen koken: Morgen is het een gezellige avond in veel huizen. Waarschijnlijk zullen de kleinsten hier weinig van meemaken. Maak vandaag samen lekkere hapjes die je morgen op tafel kan zetten. Zo is het voor de kleinsten ook een beetje feest. Kies bijvoorbeeld hier een lekker gerecht uit.
 • Voorlezen: Er is elke dag wel een moment om even rustig te gaan zitten en het lievelingsboek van je kind voor te lezen. Wist je dat dit ook nog super goed is voor de taalontwikkeling van je kindje?
 • Vuurwerk stempelen: Maak je eigen vuurwerk dit jaar. Jawel, met een wc-rol, verf en een zwart papiertje. Knip de wc-rol in zodat je allemaal kleine streepjes krijgt. Hierna kan je peuter of kleuter de rol in de verf dopen en hierna op het zwarte papier drukken. Tadaa, jullie eigen vuurwerkshow.

Voor de oudsten

 • Oudjaar aftel activiteiten: Morgen is het oudjaarsdag. Vorig jaar zag ik een leuke activiteit voorbij komen die je vandaag kan voorbereiden. Bedenk samen voor ieder uur tot 12 uur, of de uren dat je nog wakker bent, wat je gaat doen. Denk bijvoorbeeld om 19:00 een spelletje spelen 20:00 een puzzel maken. Om 21:00 een filmpje kijken. Bedenk vandaag alvast wat je gaat doen, dat scheelt morgen weer!
 • Hindernisparcours: Misschien heb je een grote tuin of een plein voor je deur. Neem stoepkrijt mee en teken een parcours wat je kan lopen. Mocht het slechter weer zijn, dan kan het vast ook thuis in de gang.
 • Toetjesplezier: Vaak kan je met heel eenvoudige ingredi├źnten een heerlijk toetje maken. Zo kan je met hagelslag een gezichtje maken in je vla. Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan op deze website.
 • Verven met een vork: Helaas zal er dit jaar minder vuurwerk zijn. Maak daarom je eigen vuurwerk op papier. Wat heb je nodig? Verf, een vork die vies mag worden, zwart papier en een schaaltje. Wat ga je doen? Doe de verf op het schaaltje en duw de steeltjes van de vork in de verf. Je kan natuurlijk ook kleuren door elkaar mengen. Druk hierna je vork op het zwarte papier en zo zal je eigen vuurwerk ontstaan.