Woensdag 6 januari

06-01-2021

Weer een nieuwe blogpost, precies waar jullie op zitten te wachten. Heel veel plezier!

Voor de jongsten 

  • Bouwen met karton: Bekijk de oud-papiervoorraad eens. Zitten daar nog dozen tussen? Misschien kan je die wel ergens in huis vinden. Maak er hierna een zo hoog mogelijke toren van. Lukt het zonder dat ze omvallen?
  • Stempelen met een aardappel: Zoek samen een mooie aardappel uit. Vraag je ouders om hier een figuurtje in te snijden, bijvoorbeeld een rondje of een sterretje. Stempel het hierna in de verf en dan op het papier. Veel plezier!
  • Op één been: Heb je thuis stoepkrijt? Maak dan een klein hinkelparcours wat je peuter of kleuter kan lopen. Spring van de ene steen naar de andere en weer terug. Succes!

Voor de oudsten

  • Telefoonhoesje versieren: Misschien heb jij of één van je ouders wel een telefoon. Die zitten vaak in zo'n beschermhoesje. Zoek eens een oude op en vraag je ouders of je deze mag versieren. Gebruik bijvoorbeeld nagellak, dit blijft vaak goed zitten.
  • Bedenk je eigen workout: Een workout zijn een heel hoop oefeningen achter elkaar. Bedenk zelf een leuke workout. Misschien ga je eerst 5 rondjes om de boom rennen, dan 10 keer staan-zitten en dan 5 keer opdrukken. Maar ik weet het zeker, jullie workout is veel leuker dan dit!
  • Parcours in een doosje: Hiervoor heb je nodig: sterke lijm, schaar, stift, wc-rolletjes, een doos en een balletje. Wat ga je doen? Knip de wc-rolletjes door de helft. Schrijf hier de cijfers 1 tot 10 op. Dus op elke wc-rol 1 cijfer. Plak ze hierna vast op de doos, op de manier dat je het cijfer nog kan lezen. Laat dit even drogen. Hierna kan je het balletje door je parcours laten rollen.