Woensdag 6 mei

06-05-2020

Hoi allemaal! Vandaag heb ik weer een samenstelling van mijn favoriete activiteiten van de afgelopen tijd gemaakt. Bekijk ze en kies iets leuks uit!

 • Ouder-kind yoga. Er is ergens op de dag vast wel een momentje waar je samen kan relaxen. Bekijk bijvoorbeeld de onderstaande video van ouder-kind yoga en doe gezellig mee. Een leuke manier om te relaxen en samen te komen.
 • Geheime boodschap. Wat heb je nodig? Schilderstape, een canvas of papier, kwasten en verf. Wat ga je doen? Plak met het schilderstape een korte boodschap, bijvoorbeeld 'hoi' of 'papa'. Lukt dit niet zelf? Vraag dan even hulp. Verf hierna alles in mooie kleuren. Je kan ook over het tape heen schilderen. Hierna wacht je tot het droog is. Dan haal je het tape er vanaf en zie je je boodschap verschijnen!
 • Natuurmandala. Wat heb je nodig? Allemaal voorwerpen uit de natuur: gras, steentjes, takjes. Wat ga je doen? Stal je verzamelde spullen uit en leg ze in mooie patronen, misschien leg je ze in een cirkel met vierkantjes erin. Verzin iets leuks! Wanneer je klaar bent, kan je hier een mooie foto van maken.
 • Digitale prentenboeken. Op de site van Bereslim kan je tijdelijk gratig gebruik maken van hun digitale prentenboeken. Je moet even de gebruikersnaam bereslim100943 en het wachtwoord Bieb2020 invullen. Heel veel plezier!
 • Spinnenweb maken. Wat heb je nodig? Een bol wol en een hoop bomen bij elkaar. Heb je geen bomen in de buurt? Gebruik dan tuinstoelen of iets anders. Wat ga je doen? Maak een reuze spinnenweb, pak de bol wol en gooi hem naar de volgende boom. Loop naar de boom toe, en wikkel hem er omheen. Gooi hierna naar de volgende boom. Ga zo even door en je spinnenweb is af!
 • Kaboutersoep. Wat heb je nodig? Een emmer, een outfit die vies mag worden, spullen uit de natuur bijvoorbeeld blaadjes, takjes en aarde, kommetjes en een soeplepel. Wat ga je doen? Verzamel eerst alle ingrediënten voor de kaboutersoep, gooi ze hierna in de emmer en roeren maar. Daar wordt een heerlijk soepje gemaakt!
 • Pop in bad. Wat is het voor een kleuter leuk om de echte wereld na te spelen. Pak daarom je favoriete pop en stop hem in bad. Wat heb je hiervoor nodig? Een bad(je) of een wasbak, zeepsop, een washand en een handdoek. Wat ga je doen? Laat het badje vollopen en doe je pop in bad. Zeep hem of haar goed in en spoel hem of haar af. Eigenlijk net zoals baby's in bad gaan.
 • Bubble snake. Wat heb je nodig? Een lege plastic fles, een mesje, een washandje, vaatdoek of ander stuk stof, een teiltje water, elastiek die om de fles past en afwasmiddel. Wat ga je doen? Snijd de onderkant van de fles eraf, zodat je het tuutje aan de bovenkant wel houd! Bind hierna de washand (of iets anders) om de fles heen en maak het vast met een elastiekje. Meng hierna het afwasmiddel met het teiltje met water en doop je fles hierin. Blaas in het tuutje en tadaaa, je bubble-snake is klaar!
 • Lentebingo. Wat heb je nodig? De lentebingo van Natuurmonumenten. Deze kan je vinden via de downloadlink hieronder. Wat ga je doen? Print de lentebingo uit en ga in je omgeving op zoek naar deze voorwerpen. Let hierbij wel op je 1,5 meter afstand en ga niet met een grote groep dit doen.
 • Verven op folie. Wat heb je nodig? Vershoudfolie, een stoel en verf. Wat ga je doen? Wikkel het folie rond de stoelpoten. Als je het makkelijk wilt maken voor jezelf, kan je de stoel op een tafel zetten. Hierna kan je met verf gaan schilderen op het folie. Dat is weer een keer iets anders dan canvas en papier!
 • Confetti kanon maken. Wat heb je nodig? Een plastic beker, een schaar of een mesje, tape, hartjes en een ballon. Wat ga je doen? Snijd de onderkant van de beker er vanaf. Leg hierna een knoopje in de ballon zonder dat je hem opblaast. Knip hierna de bovenkant van de ballon af en tape deze om de onderkant van de beker heen. Stop de hartjes één voor één in je kanon en schiet ze weg.
 • Voetbalverhalen. Je kan eindelijk weer voetballen, maar ook dan blijven voetbal verhalen leuk om te horen of te lezen. Zoek ze eens op via het bestand hier beneden!
 • Sporten met Zappsport. Zappsport heeft de afgelopen tijd veel workout video's gemaakt die je thuis kan doen. Hieronder heb ik er eentje gezet, maar zoek ze ook vooral op via hun site!
 • Auto teken pret. Deze activiteit kan op twee manieren. Of je rijdt de auto door de verf heen en daarna over het papier. Of je bindt zoals op de afbeelding hieronder een stift vast aan de auto en rijdt er dan mee.