Woensdag 8 april

08-04-2020

Wat leuk dat je weer op deze blog kijkt. Voor het geval dat je nieuw bent, elke dag kan je op deze website nieuwe ideeën voor kinderen tussen de 2 en de 12 jaar. Deze activiteiten zijn erop gericht dat kinderen dit zelfstandig kunnen doen. De jongsten zullen soms wel een beetje hulp met opstarten, maar daarna kunnen ze zelfstandig verder. Verder is het belangrijk om de maatregelen van het RIVM te volgen, maar daar houd ik ook rekening mee in de activiteiten. Zo genoeg geschreven, hier komen de activiteiten!

2-4 jaar

Het wordt prachtig weer vandaag. Dus lekker veel activiteiten om in de tuin, op het balkon of voor de deur te doen. Lees maar snel verder.

 • Organiseer een autowasstraat. Wel op peuterniveau natuurlijk. Verzamel alle speelgoedauto's in huis en pak een bak met water, een oude tandenborstel en wat zeepsop. Maak er een lekker sopje van en schoonmaken maar. Hier zal je peuter wel even mee bezig zijn.
 • Plantjes water geven. Heb je planten in de tuin, op het balkon of voor de deur staan? Die lusten vast wel wat water. Zoek een gieter of een emmer en een beker en laat je peuter de plantjes water geven. Mocht hij zichzelf onderspetteren, dan droogt het zonnetje hem snel genoeg weer op.
 • Schatzoeken in de tuin. Deze activiteit kan op twee manieren. Verstop iets, een doosje met aardbeien of een knuffel, in de tuin wat je peuter moet zoeken, hier kan je in begeleiden door dichtbij en ver weg te zeggen of je peuter hierin los te laten.

4-6 jaar

Ook voor jullie lekker veel activiteiten die je buiten kan gaan doen. Vandaag in het thema 'bouwen'

 • Bouwen met kleuren. Knip strookjes papier in de volgende kleuren: blauw, rood, paars, groen, geel en oranje. Bekijk daarna de afbeelding hieronder. Je kan hem ook downloaden via de knop hieronder. Leg één voor één de figuren zoals ze op de afbeelding ziet. Veel succes!
 • Spekjes en satéprikkers. Wat heb je nodig? Satéprikkers of tandenstokers en spekjes of klei. Wat ga je doen? Gebruik de spekjes of de klei om de tandenstokers of satéprikkers met elkaar te verbinden en maak zo een zo hoog mogelijk gebouw.
 • Kamperen in de tuin of op het balkon. Wie zegt dat je nu niet op vakantie kan gaan? Bouw een tent in de tuin of op het balkon en geniet van het heerlijke zonnetje!

6-8 jaar

Wat leuk dat je dit weer leest! Het is heerlijk weer, dus we gaan lekker naar buiten toe.

 • Waterbaan. Wat heb je nodig? Lege flessen, stevig tape, slangetjes, ander knutselmateriaal dat nat kan worden. Wat ga je doen? Plak de waterbaan tegen een muur aan en gooi bovenin wat water. Hoeveel water eindigt er onderaan in de emmer? Voor wat inspiratie kan je naar de afbeeldingen hieronder kijken.
 • Maak een hindernisparcours voor de deur. Vraag even aan je ouders welke spullen je hiervoor mag gebruiken. Let wel op dat je niet met teveel mensen hiermee aan de slag gaat.
 • Zoektocht in de natuur. Hieronder in de downloadknop staat een soort bingokaart. Op deze bingokaart staan allemaal spullen die je in de natuur kan vinden. De kaart kan je downloaden en uitprinten. Daarna kan je een rondje door de wijk lopen op zoek naar deze dingen. Veel plezier!

8-12 jaar

Hoi hoi, ook voor jullie weer een paar leuke ideeën om vandaag te doen. Het is heerlijk weer, dus geniet vooral van het zonnetje!

 • Waterpistool gevaar. Wat heb je nodig? Lege bekertjes en een gevuld waterpistool. Wat ga je doen? Zet de bekertjes onderste boven neer, maak er een toren van en schiet ze omver met je waterpistool. Hoe goed kan je mikken?
 • Steenwerpen. Wat heb je nodig? Krijt en steentjes. Wat ga je doen? Maak 3 cirkels in elkaar waarbij de middelste cirkel het kleinst is. Gooi met de steentjes zo dicht mogelijk in het midden en verzamel zo de meeste punten.
 • Vouw vliegtuigen en ontdek welk vliegtuig het verst kan vliegen