Zaterdag 11 april

11-04-2020

Vandaag is het Stille Zaterdag. We zitten dus midden in het Paasweekend. Normaal zou je misschien naar Opa en Oma gaan. Maar dit jaar gaan we er thuis iets leuks van maken. Hierbij 10 ideeën om thuis iets leuks te doen!

  • Bowlen met paaseieren. Verzamel lege flesjes en vul deze met water. Wil je ze mooie kleuren geven? Voeg dan wat kleurstof toe. Gebruik daarna balletjes om mee te rollen. Met een beetje fantasie zijn dit paaseieren geworden.
  • Verzamel ideeën voor het paasontbijt van morgen. Wat gaan jullie eten? Wat moet je daarvoor halen?
  • Eetbare schaaltjes. Wat heb je nodig? Een ballon, gesmolten chocolade en een ballon. Wat ga je doen? Doop de ballon in de gesmolten chocolade en laat deze drogen tot de chocolade hard geworden is. Prik hierna de ballon kapot en tadaa, daar is je eetbare bakje! Hier kan je morgenochtend wat lekkers in leggen. Let wel op dat hij niet smelt in de zon. Leg hem daarom in de koelkast.
  • Placemats maken. Wat is er nu leuker dan je eigen placemat maken waar je morgen van kan eten. Maak er zelf één of print een kleurplaat vanaf internet en versier deze.
  • Kaarten maken. Maak een mooie kaart of poster en hang deze voor het raam, op de lantarenpaal of op de galerij. Zo wens je iedereen een vrolijk Pasen toe!
  • Koekjes bakken. Maak iets lekkers voor morgen, bijvoorbeeld lekkere paaskoekjes.
  • Speurtocht maken. Maak een speurtocht in je eigen huis. Verstop bijvoorbeeld briefjes die elk een aanwijzing geven waar je het volgende briefje kan vinden. Aan het eind kan je de placemats verstoppen of een andere verrassing. Je kan ook vandaag de speurtocht maken en hem morgen spelen.
  • Bloemenpracht. Wat heb je nodig? Een vork, wol, een schaar en een pijpenrager. Wat ga je doen? Leg de pijpenrager naast de vork en wikkel hier de wol omheen. Vouw hierna de pijpenrager goed dicht zodat de wol ertussen zit. Haal hierna de wol van de vork af en knop de wol door twee. Snap je de uitleg niet helemaal? Kijk dan op de afbeelding hieronder.


  • Zandtovenaar. Bekijk samen de video van De Zandtovenaar over Pasen. Dat kan via deze link.
  • Hele grote paaseieren. Wat heb je nodig? Een waterballon, vloeibare lijm, wol en eventueel een paaseitje. Wat ga je doen? Stop de paaseieren in de waterballon en blaas de ballon op. Hierna haal de wol door de vloeibare lijm en wikkel je hem om de waterballon heen. Wacht tot de lijm hard geworden is en prik de ballon kapot. De uitleg staat ook in de afbeelding hieronder!