Zaterdag 16 januari en Zondag 17 januari

16-01-2021

Het is weekend! Maak er iets moois van. Ze zeggen dat het in een groot deel van het land gaat sneeuwen. Ik ben benieuwd! Kies je nog een leuke activiteit uit om samen te doen?

Voor de jongsten 

  • Voelkim: Leg allemaal voorwerpen onder een doek neer. De rest mag niet kijken wat er onder ligt. Hierna voelt iedereen om en om welke voorwerpen eronder liggen. Wie heeft het snelst alles geraden?
  • Knutselen met afval: Verzamel wat, schoon, afval wat je in huis hebt liggen. Hier kan je prachtige knutselwerken mee maken. Zorg ook voor voldoende lijm, kleurpotloden en ander knutselmateriaal. Kan jij iets moois verzinnen?
  • Naar het bos: Het weekend is een goed moment om samen wat leuks te gaan doen. Zoek een mooi bos in de buurt uit, neem wat te eten en drinken mee en ga op pad. Heerlijk even een frisse neus halen.
  • Dieren in huis: Ken je het spel hints? Hierbij moet je iets uitbeelden en de rest moet raden wat het is. Dat kan ook met dieren. Kies om de beurt een dier uit en loop zo door de kamer. 

Voor de oudsten

  • Tijd voor een feestje: Er is altijd wel een reden om een feestje te vieren. Versier samen het huis, bak wat lekkers en vier dat er vandaag niemand jarig is. Een beetje gezelligheid mag wel in het weekend. Toch?
  • Maak je eigen memory of kwartet: Een spelletje is altijd gezellig, maar het is toch nog leuker om te spelen met je eigen spel? Maak voor een memory twee dezelfde plaatjes en voor kwartet verzin je 4 plaatjes die bij elkaar horen. Bijvoorbeeld groenten: paprika, tomaat, wortel en broccoli. Maar ik weet zeker dat jij nog leukere dingen kan verzinnen!
  • De grote weekendshow: Het is even lastig om naar een theater te gaan. Maar haal daarom het theater in huis. Op Netflix staan allemaal theatervoorstellingen. Kies een leuke voorstelling van bijvoorbeeld Jochem Meijer uit en ga er goed voor zitten. Dat wordt lachen!
  • Knutselen met afval: Gewoon nog een keertje, omdat het zo leuk is! Verzamel wat, schoon, afval wat je in huis hebt liggen. Hier kan je prachtige knutselwerken mee maken. Zorg ook voor voldoende lijm, kleurpotloden en ander knutselmateriaal. Kan jij iets moois verzinnen?