Zaterdag 19 en zondag 20 december

19-12-2020

Een heel fijn weekend allemaal! Ook in het weekend zal er weer en blog verschijnen. Dit keer gericht op het hele gezin, activiteiten die zowel met jonge als met oudere kinderen te doen zijn. Maak er iets moois van!

Voor de jongsten 

Bij deze leeftijdscategorie kun je denken aan alles tussen de 2 en 6 jaar. Veel activiteiten zijn makkelijk aan te passen aan de leeftijden van jouw gezin. Veel plezier!

  • Houd een kerstontbijt: Misschien is jouw kerstontbijt op school niet doorgegaan. Maak er thuis iets gezelligs van. Haal wat croissantjes, maak lekkere sap en kies je favoriete beleg uit in de winkel. Eet smakelijk!
  • Schijf of teken een kerstkaart: Gelijk een kleine reminder om kerstkaarten te gaan schrijven. Thuis zijn wij er namelijk altijd net op tijd mee. Laat de kinderen de ene kant van de kaart versieren met een mooie tekening en schrijf er dan jullie namen op. De kleuters kunnen misschien hun eigen naam er zelf op schrijven.
  • Voorlees plezier: Wat is er nu gezelliger dan samen te lezen? Kies een mooi boek uit en ga er lekker voor zitten.
  • Kerstballen make-over: Heb je nog saaie kerstballen liggen? Pak de versiering uit de kast, geef je peuter of kleuter een kwast met lijm en versieren maar! Wat is er nu mooier dan je eigen kerstbal in de boom? Heb je geen kerstballen liggen? Versier dan een papieren cirkel en hang deze in de boom.
  • Bingo in de buurt: Speciaal voor jullie heb ik een bingokaart gemaakt met spullen die je in de buurt zou kunnen vinden. Kunnen jullie de bingokaart vol krijgen? Je kan hem vinden onder de downloadknop hieronder.

aaVoor de oudsten

Met deze leeftijdscategorie bedoel ik gezinnen met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ook deze activiteiten zijn aan te passen aan dat wat jouw kinderen kunnen. Heb een gezellig weekend met elkaar!

  • Kerstmuziek: Kies allemaal 3 kerstliedjes uit en speel deze achter elkaar af. Zing en dans gezellig mee. Maak het gezellig met elkaar.
  • Maak een kerstbingo kaart: Bekijk de bingokaart hierboven eens. Kunnen jullie zelf een bingo kaart maken? Misschien met spullen die je in huis hebt of juist in de buurt? Wissel hierna de kaarten uit en ga op zoek.
  • Bak, kook of maak iets lekkers: Bedenk iets lekkers wat je gaat maken. Misschien heb je dat gister al gedaan. Je kan heerlijke kerstkoekjes maken of een toetje voor na het eten maken. Eetsmakelijk alvast!
  • Speel een spelletje: In het weekend is er veel tijd om samen gezellige dingen te doen. Kies één of meerdere spelletjes, pak wat lekkers en ga er goed voor zitten. Wie is bij jullie de echte spelletjeskoning(in)?
  • Maak je eigen kerstbal: Ook jullie kunnen gezellig gaan knutselen. Zo kan je je eigen kerstbal in elkaar zetten. Wat heb je nodig? Een ballon, touw of wol, verf, vloeibare lijm. Wat ga je doen? Blaas een ballon een stukje op, zo groot als jij je kerstbal wilt hebben. Doe de vloeibare lijm in een schaal. Haal het touw of de wol door de lijm heen en wikkel deze om de ballon heen. Hang het een paar uur te drogen tot het helemaal droog is. Verf hierna het touw in de kleur die je wilt hebben. Prik de ballon kapot en haal de ballon uit het touw. En tadaa, klaar! Je kan ook de stappen volgen die hieronder op de afbeelding staan.