Zaterdag 21 maart

21-03-2020

Een hele goede morgen en een fijn weekend toegewenst! Om nog wat inspiratie op te doen voor wat je vandaag kan doen, is hier weer een nieuwe post. De kopjes zijn aangepast, omdat de posts in het weekend op het hele gezin zijn gericht. Onderaan staan nog een paar ideeën voor de allerkleinsten, zodat ook zij zich niet hoeven te vervelen. Heel veel plezier ermee!

Creatief

Sommige gezinnen zijn van zichzelf al erg creatief of vinden het gewoon erg leuk. Voor jullie 3 ideeën om de zaterdag mee te vullen.

 • Poseer voor elkaar en maak schilderijen. Wordt het een abstract kunstwerk of een stilleven. Ik ben benieuwd!
 • Schrijf een lied of gedicht over deze tijd. Je kan hier verschillende insteken bij hebben, misschien schrijf je een heel mooi lief lied om iemand een hart onder de riem te steken of een grappig lied waarin je grappen maakt over de ongemakken van deze tijd. Want lachen is niet verboden...
 • Verzamel oude kleding en maak hier verkleedkleding van. Als je dan toch zo lekker bezig bent, maak dan gelijk een toneelstuk voor elkaar. Wanneer je een stuk maakt waar je niet hoeft te praten, kan je het ook voor het raam bij de buren spelen!

Avontuurlijk

Tja, avontuurlijk en binnen. Past dat wel bij elkaar? Natuurlijk! Lees maar mee...

 • In de post van gister was te lezen om speelgoed in te vriezen. Pak een hamer(tje) en ga aan de slag. Wie komt er het snelst bij het speelgoed?
 • Hebben jullie nog lege blikjes en waxinelichtjes liggen? Samen met wat pannenkoekenmix kan je hier prima poffertjes mee maken. Voor je kan bakken moet je het volgende doen: snij samen de bovenkant van het blikje af. Let op, dit is enorm scherp, dus moeten kinderen niet alleen doen! Prik daarna in de zijkant gaten waar de lucht doorheen kan gaan. Je kan ook een grote opening maken waar je het waxinelichtje in zet en ander zet je het blikje er overheen. Wanneer dit gelukt is, steek je het waxinelichtje aan en giet je op de bovenkant wat pannenkoekenmix. Wie heeft de lekkerste poffertjes? Bekijk ook de volgende afbeelding voor meer details.

Spelletjes

En dan zijn er ook nog gezinnen die liever samen spelletjes spelen. Ook voor jullie nog wat ideeën om deze zaterdag door te komen.

 • Twister, maar dan wel Corona-proof. Hoe doe je dat nu weer? Hoor ik je zeggen. Nou, pak een timer en bekijk wie er het langst blijft staan. Om het extra moeilijk te maken kan je zelf een kleiner speelveld maken door een laken te pakken en daar zelf de stippen op te tekenen. Let wel op dat het droog is voordat je gaat beginnen.
 • Maak een eigen ganzenbord. Inclusief eigen regels en speel deze met het hele gezin. Hoe leuk is dat?
 • Via de site https://meldiy.nl/wie-of-wat-ben-ik-een-gezinsspel-vol-hilariteit/ kan je verschillende templates van wat ben downloaden. Hieronder de editie wat ben ik. Veel plezier! De woorden die eronder staan mag je niet uitspreken, zo maak je het nog een beetje moeilijker.

Voor de allerkleinsten

De allerkleinsten kunnen nog niet mee doen aan deze activiteiten, voor hen nog een paar ideeën om zich deze zaterdag te vermaken.

 • Maak een hindernisbaan voor de allerkleinsten. Lukt het om aan de overkant te komen?
 • Een blotevoetenpad is ook echt iets waar de kleinsten nog een hoop kunnen ontdekken. Hoe voelen sponzen om overheen te lopen of een tapijt? Wanneer het weer mooier is, kan je ook buiten van alles neerleggen waar je peuter overheen kan lopen. Zie ook de afbeelding hieronder.
 • Bekijk ook vooral de posts van afgelopen week!