Zaterdag 23 januari en Zondag 24 januari

23-01-2021

Het is weekend, wat een feest! Tijd om een heel hoop leuke activiteiten met elkaar te doen. Kijk je weer gezellig mee?

Voor de jongsten 

  • Ballonnen en vliegenmeppers: Een geweldige combinatie. Probeer met de vliegenmepper de ballon zo vaak mogelijk te raken. Misschien wel handig om deze activiteit in de tuin of op het pleintje te doen. Dan kunnen er de minste ongelukken gebeuren.
  • Schoenen memory: Levend memory met schoenen. Hoe leuk is dat? Verstop door het huis de schoenen en laat je peuter of kleuter alle schoenen zoeken. Lukt het dan ook om dezelfde schoenen weer bij elkaar te vinden?
  • 3 speeltuinen op een rij: Zoek een mooie dag in het weekend uit en ga naar 3 speeltuinen toe. Zo speelt je peuter of kleuter ook eens een keer ergens anders en ontmoet het andere kinderen.
  • Sneeuwpop knutselen: Het heeft niet enorm veel gesneeuwd tot nu toe. Haal daarom de winter in huis. Maak je eigen sneeuwpop mét hoed. Het vraagt wel wat voorbereiding, maar daarna kan je peuter heerlijk versieren. Kleuters kunnen de vormen van de hoed en neus ook al zelf uitknippen als je ze tekent op papier.

Voor de oudsten

  • Vetbollen maken: De vogels hebben in de winter een heel hoop minder te eten. Help hen daarom een handje door vetbollen te maken. Op Natuurmonumenten.nl staat een recept wat je kan volgen. Let op, doe dit wel samen met papa of mama, want het vet wordt erg heet.
  • Speurtocht door de wijk: Deze activiteit kan op 2 manieren. Of je vraagt aan papa of mama of zij een rondje door de wijk fietsen en op verschillende plekken briefjes ophangen die jij moet zoeken. Of je maakt zelf met stoepkrijt een speurtocht voor elkaar door de wijk.
  • Filmavond: Je hebt het vast gehoord, vanaf dit weekend mag je na 21:00 niet meer naar buiten. Organiseer daarom samen met papa en mama een filmavond. Zo'n avond met het gezin kan ook enorm gezellig zijn. Vergeet de popcorn niet!
  • Moppen tappen: Een heerlijke zondagmiddag activiteit; wie kan de leukste, grappigste of flauwste mop vertellen? Geef elkaar punten en kijk wie er aan het eind van de middag de meeste punten verzameld heeft.