Zaterdag 30 januari en zondag 31 januari

30-01-2021

Het is weekend! Tijd voor nieuwe gave activiteiten voor jezelf of voor het hele gezin. Kies wat leuks uit en ga aan de slag. Veel plezier!

Voor de jongsten 

  • Koekjes bakken: Helpen in de keuken, dat is toch super leuk! Kijk op de website van leukerecepten.nl en kies een recept uit. Bijvoorbeeld dit zandkoekjesrecept. Eet smakelijk alvast! 
  • Zet een tent op: Je hebt vast wel een bijzettentje op zolder staan. Sommige tenten kan je opzetten zonder haringen in de grond te zetten. Bouw samen de tent op en laat je peuter of kleuter hier heerlijk mee spelen. Als je het groots wilt aanpakken, kunnen jullie misschien zelfs slapen in de tent. Heb je niet zo'n tentje? Dan kan je ook met een laken en een paar stoelen een tent bouwen.
  • Sorteren: Kleuters en peuters zijn dol op sorteren. Dit kunnen boutjes en moertjes zijn of dopjes die op flesjes passen. Bereid deze activiteit voor door de spullen door elkaar te leggen en bakjes neer te zetten waarin gesorteerd kan worden. Hoe meer spullen, hoe langer ze bezig zijn.
  • Ketting van pasta: Zoek in de kast een pak pasta of koop deze. Knip een lang draad af en laat je peuter de pasta aan de draad rijgen. Wil je er een langere activiteit van maken? Laat je peuter of kleuter de pasta dan eerst verven

Voor de oudsten

  • Restaurant in huis: Thuis kan je ook heerlijk eten. Maak daarom een menukaart, dek de tafel netjes en kook samen heerlijk uitgebreid. Hierna kan je aan de prachtig versierde tafel gaan en uit eten gaan in je eigen woonkamer.
  • Museum in huis: Het museum kan je ook naar huis halen. Zo was één van mijn favoriete musea het Maritiem Museum in Rotterdam. Op hun website kan je allemaal gave activiteiten vinden die je thuis kan doen. Kijk je mee?
  • Spelletjesavond: Trek allemaal alvast je pyjama aan en maak het gezellig in de woonkamer. Kies jullie favoriete (bord)spel uit en zet deze klaar. Pak wat lekkers en ga er goed voor zitten. Heel veel speelplezier!
  • Knutsel een kijkdoos: In een kijkdoos kan je een eigen wereld in elkaar zetten. Deze video laat allemaal verschillende kijkdozen zien. Maak je ook zo'n mooie kijkdoos? Wat is er allemaal te zien in die van jou?