Zaterdag 4 april

04-04-2020

Goedemorgen! Wat fijn, het is weekend. Lekker uitslapen en de hele dag lekker luieren, of ben je liever actief? Voor beide gezinnen wat inspiratie om de dag door te komen! Veel plezier

De creatievelingen

  • Dierengekte. Wat heb je nodig? Lege wc-rollen of keukenrollen, papier, schaar, lijm en eventueel plakoogjes. Wat ga je doen? Bedek welk dier je gaat maken en plak het papier op de wc-rol, hierna kan je hem gaan versieren. Voor wat inspiratie kan je kijken op de onderstaande afbeelding.
  • Maak je eigen stressballen. Wat heb je nodig? Een ballon, meel, trechter, eventueel stiften en wol. Wat ga je doen? Zet de trechter in de ballon, giet er daarna wat meel doorheen totdat je ballon goed gevuld is. Leg er daarna een stevige knoop in en versier de ballon met stiften en plak aan het tuutje wol zodat hij echte haren krijgt. 

De avonturiers

  • Andersomdag. Wat ga je doen? Alles wat je normaal ook doet, alleen nu doe het precies andersom: eet 'sochtends warm, loop de hele dag in je pyjama en lees een boek achterstevoren. Ben je nu al begonnen met de dag, doe het avondeten dan achterstevoren, eerst een toetje, dan je vlees en daarna je groenten. Reken maar dat dit een avontuurlijke dag wordt.
  • Bouw een vogelhuisje. Wat heb je nodig? Hout, spijkers, hamers en eventueel houtlijm. Wat ga je doen? Hamer de stukken hout met spijkers aan elkaar. Laat een kleine opening zodat de vogels naar binnen en buiten kunnen vliegen. Je kan ook met een boor een gat boren waar de vogels door naar buiten kunnen. Hang je vogelhuisje op een plek die jij kan zien als je binnen zit, zo haal de natuur naar je tuin.

De chillers

  • Pak een paar handdoeken en ga buiten op je rug liggen. Bekijk welke vormen je ziet in de wolken en probeer te raden welke wolk de ander ziet.
  • Pak de oude fotoboeken en bekijk ze. Waar kan jij je nog iets van herinneren en zien Opa en Oma, Papa of Mama er nog uit zoals ze er op de foto's uitzagen?