Zaterdag 6 februari en Zondag 7 februari

06-02-2021

Dat was hem dan. Weer een hele periode elke dag een blog geschreven en geplaatst. Bedankt voor het kijken. Uiteindelijk heb ik gemiddeld zo'n 80 gezinnen per dag kunnen helpen met mijn blogs. Graag gedaan en nogmaals bedankt! Voor nu nog één keer de leukste weekendactiviteiten op een rij. Heel veel plezier maandag, lekker weer in je eigen klas!

Voor de jongsten 

  • Ballonnen en vliegenmeppers: Een geweldige combinatie. Probeer met de vliegenmepper de ballon zo vaak mogelijk te raken. Misschien wel handig om deze activiteit in de tuin of op het pleintje te doen. Dan kunnen er de minste ongelukken gebeuren.
  • 3 speeltuinen op een rij: Zoek een mooie dag in het weekend uit en ga naar 3 speeltuinen toe. Zo speelt je peuter of kleuter ook eens een keer ergens anders en ontmoet het andere kinderen.
  • Knutselen met afval: Verzamel wat, schoon, afval wat je in huis hebt liggen. Hier kan je prachtige knutselwerken mee maken. Zorg ook voor voldoende lijm, kleurpotloden en ander knutselmateriaal. Kan jij iets moois verzinnen?
  • Bouw een tent: Wat is er nu leuker dan in een tent spelen? De oudsten kunnen dit al zelf, maar bij deze leeftijd is het meer een gezinsactiviteit. Bouw een tent met dekens, lakens en handdoeken. Hierna kan je peuter of kleuter zich weer een poosje vermaken.

Voor de oudsten

  • Spelletjesavond: Trek allemaal alvast je pyjama aan en maak het gezellig in de woonkamer. Kies jullie favoriete (bord)spel uit en zet deze klaar. Pak wat lekkers en ga er goed voor zitten. Heel veel speelplezier!
  • Vetbollen maken: De vogels hebben in de winter een heel hoop minder te eten. Help hen daarom een handje door vetbollen te maken. Op Natuurmonumenten.nl staat een recept wat je kan volgen. Let op, doe dit wel samen met papa of mama, want het vet wordt erg heet.
  • Maak je eigen memory of kwartet: Een spelletje is altijd gezellig, maar het is toch nog leuker om te spelen met je eigen spel? Maak voor een memory twee dezelfde plaatjes en voor kwartet verzin je 4 plaatjes die bij elkaar horen. Bijvoorbeeld groenten: paprika, tomaat, wortel en broccoli. Maar ik weet zeker dat jij nog leukere dingen kan verzinnen!
  • 1 minuut challenge: Bedenk van te voren allemaal opdrachten die je in 1 minuut uit kan voeren. Bijvoorbeeld: Kopjes water inschenken, veters strikken, spekjes in je mond doen en ga zo maar door. Grabbel hierna een challenge en zet de timer op 1 minuut. Succes!