Zaterdag 9 januari en zondag 10 januari

09-01-2021

Het is weekend! De eerste week thuiswerken zit er op. Tijd voor gezelligheid en heel veel leuke activiteiten. Kijk je mee?

Voor de jongsten 

  • Bouw een tent: Wat is er nu leuker dan in een tent spelen? De oudsten kunnen dit al zelf, maar bij deze leeftijd is het meer een gezinsactiviteit. Bouw een tent met dekens, lakens en handdoeken. Hierna kan je peuter of kleuter zich weer een poosje vermaken.
  • Knutselen voorleesdagen: De nationale voorleesdagen komen er aan! Daar hoort ook een knutselwerkje bij die je samen kan maken. Bekijk deze site en ga aan de slag. Veel knutselplezier!
  • Fotospeurtocht: Een activiteit met een kleine voorbereiding, maar ach, het is weekend, dus dat moet vast ergens lukken. Maak foto's van plekjes in huis en print deze uit. Geef hierna een foto aan je peuter of kleuter en vraag of ze weten waar de foto gemaakt is. Lukt het ze?
  • Eigen museum: Vooral een activiteit voor de kleuters. Zoek mooie spullen die je in huis hebt, en ze zonder schade kunnen optillen. Zet deze als een museum netjes neer. Nu heb je je eigen museum, kan je kleuter er een mooi verhaal bij verzinnen?

Voor de oudsten

  • Schatkist verstoppen: Vooral erg leuk om met 2 personen te doen. Verstop allebei ergens in huis of in de tuin een schatkist en maak een schatkaart waar je de kist van vinden. Wissel hierna de schatkaarten om. Kan de ander je schatkist vinden?
  • Maak een eigen spel: Weer zo'n heerlijke gezinsactiviteit. Maak je eigen spel. Dit kan een versie van ganzenbord, 30-seconds of wie is het? zijn. Enorm leuk én je kan gelijk een spelletjesmiddag houden met elkaar!
  • Vliegwedstrijd: Vouw allemaal je mooiste vliegtuigje. Maak een landingsbaan met tape en kijk wie er het verst kan gooien. Wie is bij jullie de echte stuntpiloot?
  • 1 minuut challenge: Bedenk van te voren allemaal opdrachten die je in 1 minuut uit kan voeren. Bijvoorbeeld: Kopjes water inschenken, veters strikken, spekjes in je mond doen en ga zo maar door. Grabbel hierna een challenge en zet de timer op 1 minuut. Succes!