Zondag 12 april

12-04-2020

Een fijn Pasen gewenst! Maak er een gezellige dag van en misschien helpen deze 10 ideeën om er een nog leukere dag van te maken. Veel plezier vandaag.

  • Eieren met patroon. Wat heb je nodig? Witte wasco, een getekend ei op papier, een kwast en waterverf. Wat ga je doen? Teken met het witte wasco op het papier in leuke patronen. Verf hierna de waterverf er overheen. De verf zal zich niet hechten aan de wasco en zo blijven die stukken wit en de rest zal de waterverf wel kleuren.
  • Speurtocht lopen. Gister hebben jullie gelezen dat je een speurtocht uit kan zetten. Deze kan je vandaag lopen. Een leuk alternatief voor eieren zoeken.
  • Gedicht schrijven. Maak een gedichtje over waar jij aan denkt met Pasen en als je het echt moeilijk wilt maken, hoe je je daarbij voelt.
  • Buiten eieren verstoppen. Wat heb je nodig? Krijt en een straat. Wat ga je doen? Verstop buiten eieren door ze op de straat te tekenen. Maak daarna flyers waarop staat dat mensen paaseieren kunnen zoeken. Zo kunnen alle kinderen uit de buurt meegenieten van de paaseierentocht.
  • Skype met Opa en Oma. Wens hen een vrolijk Pasen en laat je mooie knutselwerken van de afgelopen dagen zien.
  • Knutselen met oude sokken. Wat heb je nodig? Een sok, schaar, touw, lint, rijst of grind. Wat ga je doen? De uitleg staat in de video hieronder. Hij is van Handimania. Het is wel een Engelse video, maar met alleen het beeld moet je ook ver komen.


  • Paashaaswedstrijd. Wat heb je nodig? (Verkleed)kleren, knutselspullen zoals karton, eventueel schmink. Wat ga je doen? Deel je gezin in tweeën. Wie kan de mooiste paashaas maken van één van zijn teamleden. Hierbij mag je alles gebruiken, verkleed je, knutsel oren en schmink je paashaas.
  • Woordzoeker. Print de onderstaande woordzoeker, dit kan via de downloadknop en los hem op.
  • Woordzoeker maken. Was die woordzoeker nu veel te makkelijk? Maak er dan zelf één. Wat heb je nodig? Een lijst met woorden die je wilt verstoppen, papier en een pen. Wat ga je doen? Teken eerst een schema waar je de letters in gaat zetten. Dit kan met potlood, dan kan je het daarna uitgummen. Zet daarna de woorden in je schema, schuin, recht, achterstevoren, verzin iets leuks. Wanneer alle woorden erin staan, vul je de lege plekken van je rooster met letters. Schrijf de woorden die je verstopt heb eronder en tadaa, klaar is je woordzoeker.
  • Vouw een haas. Wat heb je nodig? Papier, een schaar en een nietmachine. Wat ga je doen? Bekijk de afbeelding hieronder en volg de stappen. Succes!