Zondag 22 maart

22-03-2020

Een hele goede morgen, of middag! Zondag is voor de meeste gezinnen een dagje rust zo midden in de week. Daarom zijn er vandaag ook een paar relaxte ideeën om met z'n allen of alleen te doen. Veel plezier ermee!

Relax-modus

Speciaal voor al die gezinnen die even toe zijn aan een beetje rust zo in deze chaos.

  • Maak een thuisbioscoop inclusief popcorn, wat lekkers te drinken en natuurlijk verduisterde ramen zodat je die echte bioscoopervaring hebt!
  • Meidenmiddag! Wat is er nu lekkerder dan een middagje relaxen met een maskertje en wat lekkere muziek. Ga all-in en lak nagels, stijl je haren en klets gezellig bij een kop thee. Hierbij een link waar je verschillende maskers kan vinden met ingrediënten waarvan de kans groot is dat jullie het in huis hebben. https://www.margriet.nl/lifestyle/beauty/zelf-gezichtsmasker-maken/ 

Avonturiers

Misschien is dat relaxen wel helemaal niets voor jullie. Daarom wat actieve activiteiten die je deze zondag kan doen.

  • Marshmallows roosteren. Misschien heb je geen plek waar je een vuurtje kan maken, pak dan een waxinelichtje, zet deze in de tuin of op een andere vuurvaste ondergrond. Prik een marshmallow op een satéprikker en roosteren maar! Eetsmakelijk :)
  • Maak een blotevoetenpad. Gister stond dit idee bij de allerkleinsten, maar je kan hem natuurlijk ook voor de oudere kinderen maken. Of zelf laten maken. Let wel op dat de kinderen hun voeten niet open kunnen halen halen.

Creatievelingen

Ook zijn er gezinnen waar ze graag creatief bezig zijn. Voor jullie ook een paar ideeën om de laatste dag van het weekend door te komen.

  • Maak een kunstwerk. En niet zomaar eentje, nee een kunstwerk met je voeten. Leg buiten een oud laken neer, een paar kwasten en een beetje verf. Smeer je voeten in, en lopen maar! Er zal een prachtig kunstwerk ontstaan.
  • Tover een oude sok om in een kussen of knuffel. Er zijn een hoop voorbeelden hierover te vinden. Hieronder een paar foto's waar je inspiratie vandaan kan halen. De afbeeldingen hieronder komen van Pinterest onder de zoekterm 'sok dieren'.

Voor de allerkleinsten

De allerkleinsten van het gezin kunnen waarschijnlijk nog niet meedoen aan deze activiteiten. Voor hen een paar activiteiten die zij wel kunnen doen.

  • Maak cupcakes en versier deze.
  • Houdt een bellenblaaswedstrijd.
  • Speel met stoepkrijt in de tuin.
  • Je kan natuurlijk wel met een peuter meedoen aan de activiteit verven met je voeten. Bijkomend voordeel, wanneer je peuter er klaar mee is, zal je hem/haar altijd terugvinden als je de sporen volgt :)